14 Haziran 2013 Cuma

Kırılan Tırnak Sorunu - Limon Yağı

Demir ekdikliğine bağlı anemi ve hipotroid hastalıklarımdan dolayı tırnaklarım oldukça güçsüz. Ara tatile gidene kadar tırnaklarımın kırılması iyice sinirimi bozmuştu. Eve gidince babamla doktora gittik. Ve demir eksikliğimin arttığını bu yüzden sorunumun daha fazla artış gösterdiğini öğrendim. Araştırmaya girdim ne yapsam diye. Ve bir arkadaşım ya limona tırnaklarımı batırıp iyice sürmemi ya da limon yağı almamı önerdi. Aktara gittiğimde aklımda menekşe yağıda vardı. Sorduğumda limon yağının daha iyi geleceğni söyledi ve aldım. 

Ben Hel-Kim im limon yağını kullanıyorum. Başka markalar nasıldır bilemiyorum. Aktardaki bayan bana içeriğinin temiz ve organik olduğunu söyledi. Kapağını açar açmazda limon kokusu etrafa yayılıyor. Ve bu kaçıncı kez o kapağı açarsam açayım hiç değişmedi.

Ben tırnaklarıma kulak çubuğuyla bolca sürüyorum. Biraz emmesini bekliyorum. Daha sonra tek tek parmaklarıma hem yediriyorum hem de masaj yapıyorum. Kalanıda tamamen emiliyor zaten. Uzun zamandır tırnaklarımın kırıldığını hatırlamıyorum. Biryere yavaşça çarpması bile yeterliydi kırılmasına. Şimdi hızlıda çarpsa kırılmıyor. Ki ben çok düzenli kullanmadım. Hafif kırılmalar hala oluyor ama çok nadir.

Bu da tırnaklarımın limon yağını iyice emdikten sonraki hali. Sağlıklı bir ışıltısı oluşuyor.

Umarım artık kırılmazlar =) Herkese iyi akşamlarrrr =)


6 yorum:

özge dedi ki...

üşenmezsem deniyim bende canım:) aslında baya ihtiyacım var..

mavidunyam dedi ki...

dene bencede özge ablacım =) tırnaklar güçleniyor gerçekten...

Ekimoza dedi ki...

Bu yazı bana ilaç gibi geldi valla çok sağol.Aynı hastalıklar bende de olduğu için tırnaklarım senin de dediğin gibi bir yere bile çarpsa kırılıyor,sinir bozucu derecede hassas:( yarın ilk işim bir eczaneye gidip limon yağı almak olacak:) Senin tırnakların ne güzel uzamış aman maşallah diyeyim de bir şey olmasın:)Darısı benim başıma artık.

mavidunyam dedi ki...

teşekkür ederim =) bir süre sonra gerçekten sinir bozucu oluyordu bu durum dayanamamıştım artık. Aktarlarda daha iyi bulabilirsin limon yağını. Darısı senin başına, umarım sende en kısa zamanda güzelce tırnaklarını uzatabilirsin =)

Leman dedi ki...

vayy süper bilgi, tesekkürler :) banada beklerim modalianlar.blogspot.com

mavidunyam dedi ki...

teşekkürler =)