27 Ağustos 2014 Çarşamba

Nude Kalem Karşılaştırması; Pastel Matte - Rimmel Scandaleyes Nude


Merhabalar :)
Rimmel Nude kalem ülkemize çok olmadı geleli. Ve bende geleceğini düşünmediğimden benzer bir arayışa girdim. Pastelin yeni çıkardığı mat kalemler içerisinde Nude olanını aldım bende. 

Daha sonra Rimmel Scandaleyes serisi ülkemize geldi ve onu da aldım. Aldığım zaman instagram hesabımdan paylaşmıştım ve bir soru geldi. Diğer kalemlerden ne farkı var ? diye. Bende elimde olan Pastel kalemle birlikte incelemeye aldım.


Üstteki Pastel mat kalem alttaki Rimmel Scandaleyes Nude kalem. 
Dış görünüş olarak her ikisi de ayrı ayrı tam bir ten rengiymiş gibi görünse de yan yana gelince öyle olmadığı anlaşılıyor. Sürüncede aradaki fark tamamen belli oluyor.

Pastel; sürümü kolay ve yumuşak, gözümde herhangi bir hassasiyet yaratmadı. Rengi beyaza yakın olduğundan göz içine sürdüğümde aydınlık duruyor. Aydınlatıcı gibi de kullanılabilir bu yüzden. Varlığı belli oluyor.

Rimmel Scandaleyes Nude Kalem ise; çok yumuşak ve tabiki kolay sürülüyor. Tam bir ten rengi. Adının hakkını veriyor. Göz içinde kalem sürmüşsünüz gibi durmuyor.

Kullanım Alanları; ben göz içime sürüyorum. Gözlerimi daha büyük göstermesi  ve aydınlık katması için kullanıyorum. Pastel kalemi göz pınarı ve kaş altı aydınlatmada da kullanıyorum. Bunun dışında koyu renk ruj sürdüğümde daha düzgün gözükmeleri için dudaklarımı dıştan çerçeveleyip dağıtıyorum.

Pastel kalem 10 lira, Rimmel kalem 15 lira. Tercih ettiğiniz uygulamaya göre tercihinizi yapabilirsiniz.

Mutlu günnlerr :)

3 yorum:

Öznur Özdemir dedi ki...

Çok güzel bir karşılaştırma yazısı olmuş

mavidunyam dedi ki...

teşekkür ederim :)

Selestia Hülya Karayel dedi ki...

Rimmel daha bir hoş geldi gözüme. Denenebilir ;)