26 Temmuz 2013 Cuma

Mim: Ben Kimim?

Merhabalar,
Aslında bu mimi yapmayı düşünmüyordum. En son mimi yapan Sevgili Pınar'ı okudum. Yazının sonunda gülümseyerek bitirdim. Blogunuz varsa mimlendiniz yazıyordu =)

Ben Kimim?

Adım mavi dünyam olarak bilinsin =) Adını bölümünü söylemeyi istemeyen, yüzünü göstermeyi tercih etmeyen bir bloggerda olabilir. Öğrenciyim.3.sınıfa geçtim.
Fotoğraf; sevgili'yle yıl dönümümüz için baş harflerimizi yazmıştım onun fotoğrafı =)

Blogumun adı nereden geliyor?
Blog açmayı istediğim zamanlar ne ad koysam diye düşünüyordum. Mavi rengin her tonunu çok severim. Bu blogta da ağırlık kozmetik ama arada beslenme, giyim, zevkler gibi şeylerden de bahsetmek istiyordum.Birden böyle bir tamlama çıkıverdi =) 

Blog açmaya nasıl karar verdim?
Blog okumayı çok seviyordum. Bende yaşadığım şehirdeki arkadaşlarımdan daha ilgili ve daha çok bilgiye sahiptim. Üniversite sınavını atladığım zaman beni mutlu edecek birşey yapmak istedim ve açtım =)

Neden kozmetik blogu?
Tam bir kozmetik aşığıyım. Kendimle ilgilenmeyi seviyorum.Makyaj yapmayı, bakım yapmayı çok seviyorum. En düzgün, en doğru şekliyle yapmak istiyorum. Bir ürün alırken blogları karıştırıyorum kim ne yazmış bakıyorum, rengi nasıl inceliyorum. Aldığım üründen memnun kalmak istediğim için bunları yapıyorum. E bunu yaparken bende kullandığım ürünleri yazayım istedim. 
Bunun dışında arada yemek, yaşam gibi konularda da yazıyordum. Tabi çok az oluyor bu ama oluyor =) 
Blog yazarken eğleniyorum. Acaba beğenildi mi merak ediyorum. Derslerden bunalınca rahatladığım tek yer oluyor. Stresimi atıyorum bir nevi  =P 
Yurtta kalıyorum üniversite zamanı. Oda arkadaşlarımdan birisi, okul için hazırlanırken makyaj yaptığım sırada "senden makyaj yapmayı öğrenmeyi çok isterim, yüzüne bir sürü şey sürüyorsun ama hiç belli olmuyor" dedi. O zaman yaptığım makyajın doğru olduğunu anladım =) Yine bir başka gün başka bir arkadaşımla makyaj ürünleri hakkında konuşurken "ne kadar çok şey bildiğini anladım, gerçekten biliyorsun" dedi. Bu da beni mutlu etti =) 

Kişiliğim
Dışarıdan bakılınca soğuk görünen biriymişim. Ama konuşmaya başlayınca insanlar sıcak olduğumu söylerler. Biraz çekimserimdir. Biraz çabuk sinirlenebiliyorum. Ama kendimi tutmasını da çok iyi bilirim. Bazı şeylerde tepki vermek yerine susarım. Gülmeyi çok severim. Sorunlarımı, dertlerimi herkese anlatmam. Hatta sevgili ve yakın arkadaşım dışında hiç kimseye =) Mantıklı ve sabırlı bir insanımdır. Dayanma gücüm fazladır. Oldukça iradeli bir insanımdır. Yaptığımı doğru ve düzgün bir şekilde yaparım.

Hoşlandıklarım
Kitap okumaya bayılırım. Vaktim ve zamanım oldukça okurum. Gerilim kitapları çok ilgimi çeker. Romanseverim genelde. Bazen kafa dinlendirmek için hafif romanlar okurum.
Gezmeyi dolaşmayı çok severim. Evde dinlenmeyi severim ama fazlası beni sıkar. Çıkıp dolaşmak isterim.
Tam bir kahve aşığıyımdır. Hergün mutlaka kahve içerim.Değişik kahveler, değişik aromadaki kahve çeşitleri denemeye bayılırım. Yeşil çay çok severim.
Sütlü tatlılar severim.
Bitter çikolataya bayılırım.
Kediler çok ilgimi çeker. Onları okşamak huzur verici gelir. Köpeklerle eğlenmeyide çok severim.
Blog okumak tamamen zevk verir bana. Sevdiğim blogların yazılarını heyecanla beklerim. Kaliteli blog hoşuma gider. Bende blogumu oldukça kaliteli hale getirmeye çalışıyorum bu yüzden =) 
Blog yazmayı seviyorum.
Bölümüm çok yorucu ve tüm zamanımı alıyor maalesef. Ama bölümümü seviyorum. Bölümle ilgili kitaplar almak, okumak, ilgilenmek hoşuma gidiyor.

Hoşlanmadıklarım
Siyah çay asla içmem. Kokusuna da tadına da tahammülüm yoktur. Bu çoğu insana çok garip gelir =) 
İnsanları eleştirenler, saygı göstermeyenler, sadece kendi çıkarını düşünenler.

En çok sevdiğim makyaj malzemem
Kesinlikle allıklar ! =) Daha sonra ruj gelir. Allıklara doymuyorum bir türlü =) 

Çantada olmazsa olmazım
Telefon, cüzdan, peçete, ıslak mendil, güneş gözlüğü, anahtar

En son okuduğum kitap
Dan Brown - Cehennem 'i okuyorum şu ara. Bundan önce bende Pınar gibi
John Verdon - Aklımdan Bir Sayı Tut ' u (tavsiye ederim) ve bölümümle ilgili bir kitap okudum.

Bu mimi yaparken çok keyif aldım ben. Yapmak isteyen herkese gelsin o zaman =)

2 yorum:

bademlebuduk dedi ki...

iyi oldu bu sayede tanışmış olduk :))

mavidunyam dedi ki...

aynen =)