5 Temmuz 2013 Cuma

Yaz Makyajı Nasıl Olmalı & Ben Nasıl Yapıyorum

Yazın sıcaklarda makyaj yapmak tam bir işkence. Sürekli terleyip makyajı akıtıyoruz. Ya da çok koyu renkler kullananları görüyoruz. Yaza uygun ürünler kullanmak gerekiyor o yüzden. 

İlk olarak Ten Makyajı:
Yazın güneş korumalı ten ürünleri tercih etmek en doğrusu. Bunun için özel üretilmiş ürünler tercih edilmeli.
Shisedio sun protection likit fondöten tamamen bu amaçla üretilmiş adından anlaşılacağı üzere. Spf 30 koruma faktörlü. Bioderma photoderm max spf 50 yine aynı şekilde üretim amacı olan kompakt fondöten.

Eğer yukarıdaki ürünleri tercih etmiyorsanız, hafif bir fondöten kullanabilirsiniz. Ben maybelline affinitone fondöteni yaza uygun buluyorum. Ama altına güneş koruyucu bir krem kullanarak. Altına nemlendirici yerine güneş koruyucu krem kullanıp üstüne oldukça hafif bir fondöten uygulayarakta cildinizi koruyabilirsiniz. Benim güneş koruyucu krem tercihim; clinique.

Göz altları benim gibi mor olanlar yine kapatıcı kullanmak zorunda kalıyorlar. Oldukça hafif, kolay sürülen ürünler tercih edilmeli yine. Benim elimde şuanda böyle bir ürün olmadığından toz ürün kullanmayı tercih ediyorum. Everyday Minerals'in toz gözaltı kapatıcısını kullanıyorum.

Aydınlatıcı;
Aydınlatıcılar yazın ciltte en güzel duran ürünler. Güneş ışığından dolayı ciltte varlıkları belli oluyor. Cildi hem daha sağlıklı hem de daha güzel gösteriyor. Ben yanaklarımda kullandığım aydınlatıcıyı çok seviyorum. Likit ya da toz olarak tercih edebilirsiniz. Hangisi kolayınıza geliyorsa.Piyasadaki en meşhur aydınlatıcılardan Benefit high beam ve mac lightscapade benimde tercihim.

Allık;
Allık olarak krem ve likit formdaki ürünler kullanılmalı. Hem daha canlı ve aydınlık duruyorlar hem de yazın uygulaması kolay oluyor. Krem allık olarak mac ve maybelline tercihim. Likit ürün olarak Benefit posie tint kullanabilirsiniz.

Toz bir allık tercih edilecekse eğer kendinden ışıltılı ürünler tercih edilmeli. Mesela; tha balm hot mama veya avon ışıltılı top allık gibi. Hem aydınlatıcı kullanmak zorunda kalmıyorsunuz hem de güneş ışığından cildinizde rengi çok güzel parlıyor.

Göz Makyajı;
Yine çok zahmete sokmayan, hemen uygulanabilen ürünler tercih edilesi. 
Krem farlar bu zamanda tam bir kurtarıcı oluyor. Maybelline ve Loreal tercihlerimden. Tabiki altına bu sıcaklarda akmaması ya da dağılmaması için bir far bazı uygulamalısınız. Bende Art Deco var.

Dudaklar;
Mat rujlar yerine parlak, ışıltılı lipglosslar kullanmak en doğrusu. Coral, şeftali, pembe renkler tam yazlık. 

Eğer lipgloss sevmiyorsanız, sıvı rujlarda bir alternatif. Hem çok yoğun olmayan hem de hafif aydınlık duran rimmel apocalips sıvı rujlardan tercih edebilirsiniz.

Yazın benim daha çok tercih ettiğim ürünler bunlar. Umarım size de biraz fikir vermişimdir =)

7 yorum:

pekbilmiş dedi ki...

çok gzel bi yazı olmuş canım.Bende buna benzer bir yazı dizisi hazırlamıştım :) başkalarının yaz için tercihlerini görmek iyi oluyor.Değişik alternatifler buluyoruz kendimize :)

mavidunyam dedi ki...

teşekkür ederim canım benim =) aa seninkini gözden kaçırmışım hemen bakayım =) kesinlikle değişik fikirler hoş oluyor, ben bunu yapıyorum ama şunuda yapayım diye alternatif çıkıyor =)

larcencielblog dedi ki...

Shiseido fondöteni çok çok merak ediyorum...

mavidunyam dedi ki...

1 - 2 kullanımdan sonra yazacağım başakcım =) ama ilk izlenimlerin güzel olduğu yönünde =)

Z. Aysegul dedi ki...

Shiseido fondoten yazin en sevdigim fondotenim :)

Luna dedi ki...

parlatıcılar hoşmuş *-*

mavidunyam dedi ki...

ayşegül canım; seninde çok sevdiğini hatırlıyodum blogunda bi türlü bulamamıştım almadan önce iyice bakayım diye ama hatırladığım doğruymuş =)

lunacım teşekkür ederim =)