14 Mayıs 2013 Salı

Amazon.com Alışverişi

Ben amazondan real techniques fırçaları aldım. İlk siparişi cloud10beauty.com dan vermiştim fakat ne gibi bir aksilik oldu bilemiyorum ama siparişim 1 ay geçmesine rağmen gelmedi. O 1 ay sürecinde sürekli mail attım ve kısa zamanda dönüşler aldım. Bu konuda gerçekten çok iyiler. Güvenilir bir site gibi geldiğinden ilk önce buradan yana şansımı denemiştim. Fakat 1 ayda siparişim gelmeyince tekrar mail attım ve onlarda hesabıma paramı geri yatırdılar.

Daha sonra şansımı amazondan yana denemek istedim. Sipariş veren arkadaşlarımla konuştum. Amazonunda gelmediği takdirde para iadesi yaptığnı söylediler. Fiyatlar daha uygundu üstelik. Cloud10beauty euro üzerinden ve daha pahalılar. Mesela core collection set 24.99 euro iken, amazonda 15.50 dolar.

Amazondan 25 dolar altında sipariş veremiyorsunuz. Bende zaten fiyatlar uygun diye expert face brush ve fine liner brushıda ekledim yanına. Amazonda paket takip diye bir bölüm var. Size ne zaman kargoya verileceği, tahmini olarak size ne zaman ulaşacağı ve nerede olduğunu gösteriyor. Bu çok hoşuma gitti açıkcası çünkü yurtdışından gelen bir paketi takip etmek istiyordum.

Fakat nerede olduğu sık sık güncellenmiyor. Bende ilk başta korkmuştum.

Siparişimi 16 nisan akşama doğru verdim. 17 nisanda kargoladılar. Bir gün sonra cep numaramı güncellenmem istendi. Ve 1 hafta kadar bekledim. 25 nisanda ise bir mail geldi i-parcel den (taşıyıcı firma) TC kimlik numaram istendi. Bu da getirilen yasak doğrultusunda oluyor. Senede toplam 5 sipariş hakkımız var ve bu işleniyor. Mailde bir link var ona tıklayınca TC numaranızı yazacağınız ekran çıkıyor. Onu yazıp onayadıktan sonrada yine 1 hafta kadar bekledim. Yurtiçi kargo aradı beni, adresimi teyit ettik ve 2 gün sonra elimdeydi. Gümrükten sonra özel bir kargo firmasına veriliyor sipariş. Cloud10beauty de ise ptt kargo getiriyormuş.

Çok iyi paketlenmemişti. Karton bir kutuda ağzı bile bantlanmadan gelmişti. Amazonun ekibi çok özensiz ondan mı yoksa gümrükte kontrolmü yapıldı bilemiyorum ama bu ayrıntı hoşuma gitmedi. Tabiki fırçalara hiçbir zarar gelmemişti. Bu beni rahatlattı.

Amazonda kargo fiyatı sabit değil aldığınız parça başına artıyor. Ben 18,31 dolar ödedim. Bence oldukça fazla. Ama toplam fiyatı düşünüp bölünce fırça sayısına makul oluyor yine.

Amazon serüvenim böyle geçti. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Belkide sizde artık biliyorsunuzdur =) Ama bilmeyenler vardır veya benim gibi korku yaşıyorlardır diye ayrıntılı anlatmak istedim.

Fırçalarım hepsini henüz deneyemedim okulum çok yoğun ve çok makyaj yapamıyorum birkaç haftadır. Ve 2 hafta daha bu şekilde gidecek. Kullandıkça yorumlayacağım.

6 yorum:

Burcuxoo dedi ki...

fırçaların fiyatı türk parasıyla ne kadara geldi pek?

mavidunyam dedi ki...

56-60 lira arası tutmuş oldu kargo hariç

Pek Hanim Hanimcik dedi ki...

Hadi gözün aydın :)

mavidunyam dedi ki...

ah canım çok teşekkür ederim =) yardımların içinde ayrıca teşekkü ederimm =)

Unknown dedi ki...

bu site ingilizce bende ingilizceden anlamam artı kredi kartım yok siz kendi adınıza alsanız bana kapıda ödemeli gönderseniz olurmu bütün hersey bana ait yardımcı olrsanz cok sevnrmmmm

mavidunyam dedi ki...

kusura bakmayın ama böyle b,ir riske bir daha girebileceğimi sanmıyorum artık nasıl kapıda ödemeli gönderebilirim size